Promobilder för Jonatan

Promobilder för Jonatan

Min bror Jonatan är en jätteduktig låtskrivare och artist, han spelar 26 maj på Underbara bar i Stockholm. Inför det gigget behövde han snabbt promotionsbilder, så jag smällde upp två blixtar i vardagsrummet och plåtade honom mot min svartmönstrade fondvägg.

Jonatan

Här testade jag en ljussättning som man väldigt ofta ser i film/tv-serier men som jag inte tidigare tänkt på att göra i fotostudion. Man belyser alltså den del av ansiktet som är vänd bort från kameran, det känns jättekonstigt att ställa upp blixtarna så, men resultatet blir snyggt.

Jonatan

Samma ljussättning som ovan, men med starkare upplättningsblixt på den sida av ansiktet som är vänd mot kameran. Dessutom spiller ljuset från den bortre blixten över till andra sidan näsroten och bildar en trekant, vilken tydligen kallas Rembrandt-ljus. Också vanligt i tv-serier.

Jonatan

Jonatan ville ha den här bilden beskuren så att fällen till höger, mattan och benen inte syntes och det blev också jättebra. Personligen gillar jag helfiguren lite mer. När jag orkar ska jag retuschera bort huden som sticker fram mellan jeansen och Jonatans vänstra strumpa.

Två Jonatan-låtar finns på Spotify, lyssna här:

Kulturama – Fabriken Står I Lågor

Jonatan Rolfer – Visa