Porträttfoto i Hagaparken

Porträttfoto i Hagaparken

Modell: Anki
Plats: Hagaparken
Ljus: Naturligt
Kamera: Nikon D300

Spaljéskugga

I eftermiddagsljuset föll en lång skugga mellan ett trägaller i Ekotemplet. Anki förstod nog inte riktigt vad jag höll på med när jag dirigerade hennes huvud åt olika håll, millimeter i taget, för att hitta rätt luckor i skuggmönstret.

Ekotemplet

Mer av Ekotemplet, mer av det rutiga skuggmönstret och lite vind i håret.

Ekotemplet i färg

– Spring nedför backen, sa jag och Anki sprang i klackade stövlar nedför grusslänten. Ekotemplet i bakgrunden.

Förföra

Här stod vi ett tag och plåtade och de riktiga modelltalangerna började visa sig med suggestiva blickar och halvt öppnad mun. Helt klart den bild som var svårast att välja ut, jag har många fina varianter som kanske dyker upp i andra sammanhang.

Pinne

Här sitter Anki lutad mot en trädstam som jag tyckte var fin men som sedan inte kom med. Solljuset ligger på från det övre vänstra hörnet och en guldblänkade reflexskärm studsar tillbaka ljus upp i ansiktet. Jag valde den guldfärgade för att få en härligt varm ton i bilden. Den blev för varm. Passar bättre nästan svartvitt. Kill your darlings, som man brukar säga.

Annika

Premier

Gul blomma, röda läppar

Vi fann en nedtrampad blomma och fick med alla fyra grundfärger i samma bild.