Dejtning

Dejtning

För ett år sedan nu skrev jag ett stort reportage om dejtning och att träffa en partner. Det var en reportageidé som jag hittade på På stans planeringslista och bad att få göra.

Det var jag, fotografen Sandra, två tjejer och två dejtningscoacher som spenderade en helg på Berns och Café Opera, samt i en föreläsningssal i Gamla stan. Det bästa med sådana här reportage är att man kommer så nära personerna man skriver om. Efter att texten publicerats har jag haft fortsatt kontakt med båda tjejerna som deltog, och den ena coachen Daniel kände jag sedan tidigare.

Dejtningskurs lär tjejer ragga rätt

Reportage ur På stan, 7 maj 2010

Reportaget kompletterades med ett statistikuppslag baserat på Sifo-siffror om hur folk träffar sin partner.

Så träffar vi våra partner

Reportage ur På stan, 7 maj 2010

Texterna finns att läsa här:

Tjejer lär sig ragga på kurs

Här träffar vi vår partner